Danske ejerlejligheder udbydes til rekordhøje priser

Publiceret 09-03-2020
Nyhed

Danskere på jagt efter en ejerlejlighed bliver mødt af rekordhøje udbudspriser. Priserne er steget i alle de store byer, men det er især i København, Danmarks største ejerlejlighedsmarked, at boligejerne forventer at få mere for deres lejlighed. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Udbudspriserne på ejerlejligheder har i februar 2020 nået nye højder. Priserne er over de seneste otte år steget med 62 pct. I København sættes en gennemsnitlig lejlighed på 80 kvm. nu til salg til 1,8 mio. kr. mere end for otte år siden. Det medfører, at de københavnske udbudspriser er på det hidtil højeste niveau. Der har også været store stigninger i de andre store byer. I Aarhus, Aalborg og Odense sættes en gennemsnitlig lejlighed på 80 kvm. nu til salg til hhv. 0,9, 0,7 og 0,6 mio. kr. mere end for otte år siden.

De højere priser skyldes en cocktail af flere indbyggere, høj beskæftigelse, historisk lave renter og danskernes forventninger til de fremtidige boligpriser.

”En af hovedårsagerne til de høje priser er, at befolkningen vokser i de største byer. Eksempelvis er Københavns befolkning i gennemsnit steget med over 10.000 personer om året de seneste otte år. Når befolkningen stiger, er der flere, der efterspørger en lejlighed, og det sender priserne opad,” siger Ane Arnth Jensen og fortsætter:

”Den høje beskæftigelse kombineret med det historisk lave renteniveau har også betydet, at danskerne har fået råd til at betale mere for deres bolig.”

Forventningen til fremtidens prisudvikling spiller også ind. Spørger man danskerne selv, forventer ca. otte ud af ti, at priserne enten vil stige eller blive nogenlunde på samme niveau det kommende år. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmarks Epinion-undersøgelse. Det er kun 2,9 pct. af de adspurgte, der forventer fald i boligpriserne.

”Danskernes forventninger til de fremtidige boligpriser spiller også en stor rolle, når de udfylder salgsannoncen. Jo mere sælgerne forventer, at boligpriserne vil stige det kommende år, jo mere vil de kræve for deres bolig. Og tilsvarende vil købere give mere for en bolig, hvis de forventer, at den er mere værd om et år,” siger Ane Arnth Jensen.

Fakta:

Udbudspriserne har udviklet sig positivt i alle de store byer. Prisudviklingen for en gennemsnitlig ejerlejlighed på 80 kvm. fremgår nedenfor:

o    København: 2,1 mio. i februar 2012 og 3,9 mio. i februar 2020

o    Odense: 1,4 mio. i februar 2012 og 2,0 mio. i februar 2020

o    Aarhus: 2,0 mio. i februar 2012 og 2,9 mio. i februar 2020

o    Aalborg: 1,3 mio. i februar 2012 og 2,0 mio. i februar 2020

 

Hent statistik

 

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde