Coronakrisen har gjort investorerne mere bæredygtige

Publiceret 27-07-2020
Nyhed

Den bæredygtige dagsorden blev sat på pause, da coronakrisen meldte sin ankomst. Men nye tal fra Finans Danmark viser, at krisen har øget investorernes opmærksomhed på bæredygtighed. Særligt yngre investorer og investorer i hovedstadsområdet har revurderet deres syn på bæredygtighed. Det viser en ny Epinion-undersøgelse foretaget for Finans Danmark.

En lang række klimainitiativer, både i EU og herhjemme, bl.a. regeringens klimapartnerskaber, måtte træde i baggrunden da coronakrisen med kort varsel ramte i februar 2020. De næste måneder var investorernes interesse rettet mod de voldsomme kursbevægelser på kapitalmarkederne.

Men nye tal fra Finans Danmarks Epinion-undersøgelse tyder på, at danske investorer ikke har glemt den bæredygtige dagsorden. Over 17 pct. af de adspurgte siger, at krisen har fået dem til at lægge mere vægt på bæredygtighed i deres investeringer end, før krisen. Hele 2/3 af de adspurgte mener, at bæredygtighed spiller den samme eller en større rolle efter coronakrisen. Kun en femtedel af investorerne tillægger ikke bæredygtighed nogen betydning i forbindelse med deres investeringsbeslutninger.

”Når man tænker på de store omvæltninger, som krisen har medført for borgerne og samfundet, er det opmuntrende at se, at det bæredygtige fokus er intakt og måske endda styrket i forhold til før krisen. Selvom vi lige nu kæmper med en epidemi, er klimaudfordringerne jo ikke forsvundet, og derfor er det positivt, at bæredygtighed stadig er vigtigt for de fleste”, siger direktør Birgitte Søgaard Holm, Investering og Opsparing i Finans Danmark.

Undersøgelsen afdækker også, at det især er hos de unge investorer, at udviklingen gennem de seneste måneder har gjort indtryk. For investorer under 30 år svarer næsten hver fjerde, at bæredygtighed vil spille en større rolle efter coronakrisen. For investorer under 40 år er det over 80 pct., der tilkendegiver, at bæredygtighed indgår med samme eller større vægt i deres investeringsovervejelser nu end før krisen. Mindre end 70 pct. af investorerne over 40 år deler denne vurdering.

Det er også blandt personer over 40 år, at man finder den største gruppe af investorer, der ikke tillægger bæredygtighed nogen værdi i forbindelse med deres investeringer, idet mere end 22 pct. af investorerne over 40 år ikke tager bæredygtighed i betragtning, når de investerer.

At der er ret markante regionale forskelle i holdningen til bæredygtighed som investeringskriterium kommer også til udtryk i undersøgelsen. Over 30 pct. af investorerne i Nordjylland bekymrer sig ikke om bæredygtighed, når de investerer, og kun 10 pct. har ændret holdning som følge af coronakrisen. Modsætningen hertil er investorer i hovedstadsområdet, hvor kun 11 pct. vælger at se bort fra bæredygtighed i deres investeringsbeslutninger. Investorer i hovedstaden har været mest påvirket af de seneste måneders begivenheder, idet mere end 20 pct. tillægger bæredygtighed en større rolle nu end før.

 

Undersøgelsen er baseret på 1012 respondenter og er gennemført i perioden 15. - 21. april 2020.

Carsten Brink

Kommunikationschef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde