Corona har endnu ikke sat sig tungt på boligmarkedet

Publiceret 15-04-2020
Nyhed

Boligkøbere havde flere og dyrere boliger at vælge imellem i årets første forårsmåned. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark. Coronakrisen kan dog være en gamechanger.

Antallet af boliger til salg steg i årets første forårsmåned. I marts stod der 38.601 ejerboliger og 8.123 fritidshuse til salg. Det er hhv. ca. 1,4 pct. og 2,3 pct. flere end i måneden forinden.

”Vi ser ofte, at der spirer flere boliger frem på boligmarkedet med forårets komme. Og for første gang siden sidste sommer er antallet af boliger udbudt til salg steget. Danskere på boligjagt har dermed flere muligheder at vælge mellem end i februar,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Udbudspriserne på ejerboliger og fritidshuse har det seneste år bevæget sig opad i et moderat tempo. I marts blev et typisk hus på 140 kvm. sat til salg for godt 2.350.000 kr. Det er ca. 45.000 kr. mere end i marts sidste år. En typisk ejerlejlighed på 85 kvm. udbydes til en pris på godt 2.866.000 kr., og det er 100.000 kr. højere end for et år siden.

”Stadig mange sætter deres bolig til salg og endda til lidt højere priser. Men udbruddet af corona-virussen har påvirket mange danskeres jobsituation og samfundet generelt. Vi kan forvente, at det også vil få en effekt på boligmarkedet. Coronasituationen ramte for alvor først Danmark i midten af marts, og det er muligt, at det vil vise sig i boligejernes salgsplaner fremadrettet,” siger Ane Arnth Jensen.

 

Øvrige nøgletal:

  • Fritidshuse sættes til salg for 18.745 kr. pr. kvadratmeter. Det er 2,6 pct. højere end for et år siden.
  • I marts stod parcel- og rækkehuse i gennemsnit til salg i 251 dage. Det er 2,3 pct. mindre end i marts 2019.
  • Ejerlejligheder har i marts typisk været udbudt til salg i 179 dage. Det er 9,2 pct. mere end i marts 2019.
  • I marts stod fritidshuse i gennemsnit til salg i 356 dage. Det er 1,7 pct. mindre end på det samme tidspunkt sidste år.

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde