Brug NemID nøgleapp – så løber du ikke tør for koder under corona-epidemien

Publiceret 06-04-2020
Nyhed

En række servicefunktioner i Danmark er påvirket af udbruddet af coronavirus/covid- 19. Det kan få betydning for dig, som har brug for et nyt NemID-nøglekort på borgerservice i din kommune. Læs her, hvordan du kan få hjælp og bruge NemID-nøgleapp.

Den aktuelle situation med udbrud af coronavirus/covid-19 globalt påvirker en lang række funktioner herhjemme. Blandt andet er mange af borgerservicecentrene i kommunerne nu som udgangspunkt lukket for, at man kan møde personligt op for at afhente et nyt NemID-nøglekort.

Derfor anbefales det nu, at de borgerne, der har mulighed for det, i stedet bruger den digitale version af nøglekortet, nemlig NemID nøgleappen til smartphones. Appen er et gratis, digitalt supplement til nøglekortet, og den kan bruges til at logge ind med alle de steder, hvor man normalt bruger NemID nøglekortet, eksempelvis bankernes netbank, sundhed.dk eller borger.dk.

”Der er mange gode grunde til bruge NemID-nøgleappen - særligt nu, hvor det fx er sværere at få udstedt et nyt nøglekort på borgerservicecentrene end normalt. Med nøgleappen løber man aldrig tør for koder. Derfor vil vi også gerne anbefale de danskerne, der har mulighed for det, at gå over til at bruge NemID-nøgleappen,” siger Adam Lebech, der er vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

”Nøgleappen til smartphones har det samme sikkerhedsniveau som nøglekortet. Appen er derudover sikret gennem yderligere sikkerhedstiltag bl.a. ved, at det altid er muligt at se i appen, hvilken transaktion man er ved at foretage, f.eks. hvilken hjemmeside man er ved at logge ind på, eller om man er ved at overføre penge”, siger  Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør i Finans Danmark.

Af sikkerhedshensyn er det nødvendigt at bruge to koder fra det trykte nøglekort til at aktivere nøgleappen, inden den kan tages i brug. Derfor er det en god idé at downloade nøgleappen, før koderne på det fysiske nøglekort er opbrugt. Man bør dog stadig gemme nøglekortet et sikkert sted, da det skal bruges, hvis man fx får ny telefon.

Fakta

  • NemID nøgleapp virker til iPhone og Android
  • Nøgleappen kan bruges alle de steder, hvor man i dag bruger nøglekortet - for eksempel til at tjekke netbank, benytte borger.dk eller handle på nettet
  • Fem millioner danskere har NemID, som de hver måned bruger 65 millioner gange
  • Finans Danmark og Digitaliseringsstyrelsen står bag NemID nøgleapp på vegne af bankerne og den offentlige sektor. E-nettet er leverandør på appen, og Nets på infrastrukturen 

Læs mere om NemID nøgleapp 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Download NemID nøgleappen i App Store eller Google Play

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde