Boligmarkedet viser ingen symptomer på coronavirus

Publiceret 15-09-2020
Nyhed

Coronakrisen har ikke holdt danskerne tilbage fra at gå på boligjagt. Mere end 20.000 ejerboliger og fritidshuse har skiftet ejere i årets andet kvartal, og boligpriserne fortsætter i samme retning som før krisen – opad. Det viser Finans Danmarks nyeste tal.

Boligmarkedet har under coronakrisen udvist sundhedstegn. Efter et dyk i handelsaktiviteten under nedlukningen af Danmark i marts og april har flere ejerboliger og fritidshuse igen skiftet ejere – og til højere priser. Fra 2. kvartal 2019 til 2. kvartal 2020 er huspriserne steget med 2 pct., ejerlejlighedspriserne med 2,7 pct. og fritidshuspriserne med 3,4 pct.

”Da coronakrisen for alvor ramte Danmark i marts, var der stor usikkerhed om, hvilken betydning virussen ville have for boligmarkedet og dermed mange danskeres økonomi. Men dagens tal viser, at den robusthed, boligmarkedet havde før krisen, er fortsat hen over sommeren,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

 

Stigende salg af huse og sommerhuse

I 2. kvartal 2020 blev der i alt handlet 20.470 ejerboliger og fritidshuse. Det er 16 pct. flere end for et år siden. Den større handelsaktivitet skyldes især, at rekord mange sommerhuse har fået en ny ejer. I alt blev der solgt 4.736 sommerhuse. Det er 88 pct. flere end for et år siden, og det er det højeste antal i statistikkens historie.

”Indtil videre har coronakrisen ikke været synlig på boligmarkedet, bortset fra på sommerhusmarkedet. Sommerhuse er blevet revet væk, og for første gang er der handlet flere sommerhuse end ejerlejligheder i et kvartal,” siger Ane Arnth Jensen og fortsætter:

”Udsigterne til at holde sommerferie herhjemme i år – og måske også de kommende år - har fået flere danskere til at investere i et sommerhus. Derudover kan et sommerhus for mange være et godt sted at få mere luft og plads omkring sig, end man fx har i lejligheden i byerne.”

Det er ikke kun sommerhuse, som boligkøberne har stor interesse for. I 2. kvartal 2020 blev der solgt 11.869 huse. Det er godt 700 flere end i samme kvartal sidste år, svarende til en stigning på 6,2 pct. Det er kun ejerlejligheder, der bryder mønsteret. Der blev solgt 3.865 ejerlejligheder, hvilket er 80 færre handler end i 2. kvartal 2019. Det svarer til et fald på 2 pct.

”Det er positivt, at boligmarkedet har klaret sig godt igennem første del af coronakrisen. Men det er endnu for tidligt at give en endelig konklusion på coronakrisens betydning for boligmarkedet i 2020,” afslutter Ane Arnth Jensen.

 

 Hent statistikken

 

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde