Boligejerne holder trit med deres lån

Publiceret 31-01-2020
Nyhed

Næsten alle boligejere har betalt de boligydelser, der skulle være betalt ved udgangen af september. Kun 0,22 pct. af de samlede ydelser er ikke betalt til tiden. Det viser Finans Danmarks opgørelse af restanceprocenten for tredje kvartal 2019.

Antallet af danske boligejere i betalingsproblemer ligger på et lavt niveau. Faktisk betales 99,78 pct. af boligejernes ydelser til tiden. God økonomi, høj beskæftigelse og lav rente er en del af forklaringen.

“At næsten alle danske boligejere betaler deres boligydelse til tiden tyder på en sund privatøkonomi hos de fleste familier. Boligejerne har taget lån, som de har råd til, og dem, der har omlagt til lån med lavere rente, kan endda have fået mere luft i budgettet,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Under finanskrisen nåede restanceprocenten op på 0,6, men siden da har antallet af danske boligejere i betalingsproblemer været faldende. De seneste fem år har restanceprocenten været på et stabilt lavt niveau.

Fakta:

  • Finans Danmark opgør boligejernes betalingsproblemer som andelen af de samlede ydelser på realkreditlån til boligejerne, der ikke er betalt senest tre og en halv måned efter terminen. En restanceprocent på 0,22 pct. betyder, at boligejerne i gennemsnit mangler at betale 22 ører for hver 100 kr., som skulle være betalt til realkreditinstitutterne.

 

Hent statistikken for restancer og overtagne ejendomme

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde