Boligejerne forsatte med at omlægge lån i starten af året

Publiceret 22-04-2020
Nyhed

Mange boligejere har i 1. kvartal 2020 omlagt deres realkreditlån, men corona-krisen ændrede lånemulighederne i slutningen af perioden.

Den lave rente i årets første måneder gav mange boligejere appetit på at omlægge deres lån. De nyeste tal fra Finans Danmark viser, at boligejerne hjemtog nye lån for knap 115 mia. kr. i 1. kvartal af 2020. Det er lavere end de foregående kvartaler, men over niveauet for samme kvartal i 2019.

”De første måneder af året bød på faldende renter og åbnede i en periode op for muligheden for at vælge realkreditlån med en fast rente i 30 år på ned til 0,5 pct. Mange boligejere benyttede sig af de faldende renter og omlagde deres lån til et nyt med lavere rente,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

 ”Men truslen fra coronavirussen skabte i marts usikkerhed, og renterne tog et hop. De, som har siddet klar til at konvertere med et lånetilbud i hånden, har måske oplevet, at den økonomiske gevinst ved at konvertere blev forringet eller forsvandt i løbet af kort tid. Realkreditmarkedet har dog vist sin styrke, og renterne har efterfølgende bevæget sig nedad igen.”

De fleste vælger fastforrentede lån

Fastforrentede lån er de mest populære blandt danskere, der optager realkreditlån. Tre ud af fire boligejere, som har fået et nyt realkreditlån i 1. kvartal 2020, har valgt fast rente. Samlet set har næsten hver anden boligejer nu et fastforrentet lån.

”Gennem længere tid har de fastforrentede lån vundet terræn, og rigtig mange boligejere har nu et fastforrentet realkreditlån. Den faste rente beskytter mod eventuelle rentestigninger, og det kan for mange boligejere være kærkomment at kende renten i hele lånets løbetid. Ikke mindst nu, hvor corona skaber usikkerhed og på mange områder ændrer vores hverdag,” siger Ane Arnth Jensen.

Hent statistikken

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde