Bankerne har givet coronalån for 105 mia. kroner det seneste halve år

Publiceret 01-10-2020
Nyhed

Siden coronakrisen lukkede Danmark ned i marts og gjorde økonomien usikker for en række virksomheder og familier, har fem af landets største banker tilsammen bevilget lån eller givet lånetilsagn for 105 mia. kroner. Det viser helt nye tal fra Finans Danmark.

I alt har 7.200 danske virksomheder fået bevilliget knap 105 mia. kroner i lån og lånetilsagn, mens 22.000 private husholdninger har fået bevilliget lån for 505 mio. kroner. Det viser tal opgjort i slutningen af september 2020 – seks måneder efter coronakrisen begyndte.

”Bankerne har fra start været klar til at strække sig ekstra i denne tid og sikre, at så mange som muligt kunne få en hjælp til at komme økonomisk gennem krisen. Danmark er et land med mange små og mellemstore virksomheder, hvilket også kan ses i vores tal. Langt de fleste sunde virksomheder, der får og har fået hjælp, er de små og mellemstore”, siger cheføkonom i Finans Danmark Niels Arne Dam.

Af de 7.200 virksomheder, der har fået bevilliget lån i banken, er de 7.000 små og mellemstore virksomheder.

Tallene er indsamlet fra Danske Bank, Nordea Bank Danmark, Nykredit Bank, Spar Nord Bank og Arbejdernes Landsbank. De fem banker tegner sig tilsammen for en udlånsandel i Danmark på omtrent 60 procent.

”Bankerne fortsætter naturligvis med at have fokus på den særlige situation, som virksomheder og private kan være i som følge af coronakrisen. Aktuelt har vi stigende smitteomfang både herhjemme og i udlandet, mens regeringens hjælpepakker udfases og omlægges. Det kan betyde nyt behov for lån og rådgivning. Bankerne står klar til at hjælpe sunde virksomheder og private igennem”, siger Niels Arne Dam.

 

Camilla Thorning

Pressechef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde