50.000 danskere har nu en aktiesparekonto

Publiceret 18-01-2020
Nyhed

Finans Danmarks seneste rundspørge blandt bankerne viser, at der pr. 1. januar 2020 er oprettet lidt over 50.000 aktiesparekonti i Danmark.

Nye tal fra Finans Danmark viser, at der pr. 1. januar 2020 er blevet oprettet cirka 50.000 aktiesparekonti. Det er en fordobling fra maj 2019, hvor der var oprettet cirka 25.000 aktiesparekonti

”De nye tal viser, at et stigende antal danskere har fået øjnene op for de fordele, man kan opnå ved at investere gennem en aktiesparekonto. Aktiesparekontoen gør det nemmere og mere attraktivt at investere, bl.a. fordi investor ikke selv skal holde styr på avanceopgørelser og kontrollere selvangivelsen, det hele klares af banken. Hertil kommer, at skatten på afkastet er lidt lavere ved investering via aktiesparekontoen end efter de almindelige regler”, siger Birgitte Søgaard Holm, direktør i Investering og Opsparing i Finans Danmark. 

Finans Danmark påpeger samtidig, at aktiesparekontoen er med til at fremme vores investeringskultur, skabe vækst, og sikre at inflationen ikke udhuler vores opsparing.

”Det er meget positivt, at indskudsloftet nu bliver hævet til 100.000 kr. Vi håber, at det vil medvirke til en yderligere stigning af antallet af oprettede aktiesparekonti i 2020, så de mere end 900 mia. kr., som danskerne har stående til i bedste fald 0 pct. i rente på almindelige indlånskonti, nu kan komme ud og arbejde til gavn for danskerne”, siger Birgitte Søgaard Holm.

Tallene bygger på en rundspørge, som Finans Danmark har foretaget hos bankerne og skal derfor betragtes som et cirkatal.

 

Carsten Brink

Kommunikationschef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde