18.800 elever lærer om budget og forbrug i uge 11

Publiceret 06-03-2020
Nyhed

Privatøkonomi indtager 786 skoleklasser fra på mandag, når Pengeuge ruller ud over hele landet for syvende år i træk. Landets bankdirektører og bankrådgivere udskifter banken til fordel for klasselokalet for at lære de unge at passe på pengene.

På mandag bliver brøker og ligninger erstattet med renter, budgetter og lønsedler. Pengeuge er på skoleskemaet i uge 11 for rekordmange 7.-9. klasser, som Finans Danmark og Danmarks Matematiklærerforening står bag. Det er Danmarks Matematiklærerforening, der har udformet undervisningshæfter og opgaver til Pengeuge, og Finans Danmarks medlemmer deltager som gæsteundervisere i hele landet.

”Pengeuge giver vores børn og unge en bedre grundlæggende forståelse for deres privatøkonomi, så de senere i livet er bedre rustet til at undgå at havne i økonomisk uføre. Det er en vigtig samfundsopgave, som vi gerne vil bidrage til,” siger Niels Arne Dam, cheføkonom i Finans Danmark.

 

Nationaløkonomi og quiz om penge

Som noget helt nyt stiller Nationalbanken – ligesom bankerne – med gæsteundervisere i løbet af uge 11. Derudover er Pengeuge i år udvidet med materiale, der kan bruges til at lære børnene om ikke bare deres egen - men hele samfundets - økonomi. Danmarks Nationalbank har sammen med Foreningen af lærere i Historie og Samfundsfag udarbejdet temahæftet ”Din og Danmarks økonomi”, som også kan bruges i undervisningen.

Udover undervisningen er der også dømt PengeQuiz. Eleverne skal dyste om alle de emner, som er en central del af Pengeuge, og deres samlede præstation som klasse bliver målt op imod andre klasser på skolen og på landsplan.

 

Læs mere om Pengeuge på:

 

Camilla Thorning

Pressechef

Læs mere

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde