Virksomheders lyst til at omlægge lån er tredoblet på ét år

Publiceret 10-10-2019
Nyhed

Danske virksomheder har i september indhentet knap 6.900 tilbud på nye realkreditlån. Det er næsten tre gange så mange som sidste år.

Virksomheders interesse for at omlægge deres eksisterende realkreditlån er den højeste i mange år. I september indhentede danske virksomheder over 4.000 flere lånetilbud, end de gjorde for et år siden. De fleste af dem er til lånomlægninger og tillægslån. Dermed har virksomhederne også stor lyst til at omlægge, ligesom vi har set det blandt boligejerne i de sidste mange måneder. Det viser de seneste tal fra Finans Danmark.

“Finansiering af ejendomme, hvad enten det er til landbrug eller kontor, er typisk en stor udgiftspost for virksomheder. Derfor ser vi, at virksomhederne – ligesom boligejerne – i stor stil undersøger, om de også kan drage fordele af de lave renter ved at omlægge deres realkreditlån til et billigere,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

”Den særlige danske mulighed for at omlægge realkreditlån kan frigive nogle midler, som virksomhederne i stedet kan bruge på nye investeringer. Det kan være med til at styrke erhvervslivet og bidrage til at forbedre deres konkurrencefordele på det globale marked,” siger Ane Arnth Jensen.

Låntagere, der overvejer at omlægge deres fastforrentede realkreditlån, skal være opmærksomme på, at de senest 31. oktober skal give deres realkreditinstitut besked, hvis de vil opsige deres gamle lån til terminen 2. januar.

 

Øvrige nøgletal:

  • I september blev der i alt indhentet 47.328 lånetilbud i Danmark. Det er det højeste antal lånetilbud i september i over 20 år.
  • Danske boligejere indhentede 29.865 lånetilbud til lånomlægninger og tillægslån.
  • Der blev indhentet 8.718 lånetilbud til boligkøb. Det er det højeste antal i flere år.

 

Læs mere om lånetilbud her.

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde