Under 2.900 boligejere er bagud med terminen

Publiceret 01-05-2019
Nyhed

Boligejerne er fortsat gode til at betale ydelsen på deres realkreditlån til tiden, og antallet af boligejere i restance har ligget stabilt på et forholdsvist lavt niveau de sidste tre og et halvt år. Det viser Finans Danmarks opgørelse af restancerne på realkreditlån for 4. kvartal 2018.

Det er mere end 10 år siden, at restancerne har været lavere i årets første opgørelseLige nu er knap 2.900 danske boligejere i restance med terminsydelser, der skulle have været betalt ved udgangen af året. 

Med fortsat lave realkreditrenter og høj beskæftigelse ser økonomien god ud for de fleste boligejere, og der er kun få med realkreditlån, der ender i en situation, hvor de ikke kan betale boligydelsen til tiden. Det er positivt, at boligejerne generelt er rigtig gode betalere, for det tyder på, at der er styr på privatøkonomien hos de fleste familier,” siger Peter Jayaswaldirektør for realkredit- og ejendomsfinansiering i Finans Danmark. 

Finans Danmarks opgørelse af restancer viser, hvor stor en del af de samlede ydelser fra boligejerne, der ikke er betalt 3½ måned efter, at de skulle have været betalt. Lige nu er 0,20 pct. af de samlede boligydelser ikke betalt endnu. Det betyder, at boligejerne i gennemsnit mangler at betale 20 øre for hver 100 kroner, der skulle være betalt. 

 

Carsten Brink

Kommunikationschef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde