Stadig flere kunder efterspørger bæredygtige produkter i bankerne - og bankerne er klar til at levere

Publiceret 30-04-2019
Nyhed

Det viser den minianalyse Finans Danmark netop har gennemført blandt de ni største medlemmer. De dækker tilsammen ca. 90 procent af den samlede balance for de danske pengeinstitutter.

Mandag mødtes medlemmerne af Forum for Bæredygtig Finans for anden gang for at kortlægge og komme med anbefalinger til, hvordan sektoren kan bidrage til en bæredygtig omstilling af økonomien.

Men hvordan ser det ud med arbejdet i bankerne lige nu? Finans Danmark har spurgt og svaret er, at bankerne allerede er godt i gang med at arbejde med nye initiativer for at bidrage til FN’s mål for bæredygtighed. 

Og der er planlagt flere grønne initiativer til de kommende år. Efterspørgslen efter bæredygtige produkter er også voksende – især fra erhvervslivet. Men også de private kunder er begyndt at vise interesse.

Og det er en positiv tendens for hele den grønne omstilling, siger Finans Danmarks Europapolitiske direktør, Sinne Backs Conan:

"Den finansielle sektor er en af nøglerne til at omstille nogle af de sektorer, vi ved skal omstilles. Det kan være transport-, energi- og landbrugssektoren. Vores samfund kræver en omstilling, som man ikke kan løfte uden den finansielle sektor.”

 

Er der stigende efterspørgsel fra private kunder til bæredygtige produkter?

 

Er der stigende efterspørgsel fra virksomheder/professionelle investorer til bæredygtige produkter?

Camilla Thorning

Pressechef

Fakta om undersøgelsen

  • 100% af de adspurgte mener, at den finansielle sektor bør bidrage mere til den grønne omstilling i de kommende år og alle har planlagt flere aktiviteter, der bidrager til fx bedre udnyttelse af ressourcer, tager et større ansvar miljømæssigt eller socialt
  • 7 ud af 9 har allerede igangsat nye initiativer siden 2015, hvor FNs verdensmål blev vedtaget, for at bidrage til at nå disse mål
  • 5 ud af de 9 oplever klart en stigende efterspørgsel fra private kunder
  • Og 7 ud af de 9 oplever klart en stigende efterspørgsel fra virksomheder/professionelle efter bæredygtige produkter.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde