Se hvor mange lånetilbud, der er givet i din kommune

Publiceret 11-01-2019
Nyhed

I gennemsnit blev der i de danske kommuner givet 732 lånetilbud til boligkøb i 2018.

”Vores opgørelse over lånetilbud i 2018 viser, at der gives lånetilbud i alle landets kommuner. Det er en fordel for danskerne, at alle kan få tilbudt et lån på markedsvilkår. Renten fastsættes på et stort og meget likvidt obligationsmarked, så man skal ikke forhandle sin rente. Sådan er det ikke i alle lande,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Der er naturligvis stor forskel på, hvor mange lånetilbud der bliver givet på tværs af landet. I Københavns kommune blev der sidste år givet 6.599 lånetilbud til køb af bolig, mens der på Læsø blev givet 36. Den store forskel hænger i høj grad sammen med antallet af boliger i kommunerne.

”Når der tages højde for, at der i nogle kommuner er flere boliger end andre, ændres billedet en smule. Så er det ikke længere entydigt de største kommuner, hvor der bliver tilbudt flest lån,” siger Ane Arnth Jensen, og fortsætter:

”I Hvidovre kommune gives der fx flest lånetilbud pr. bolig, men også Lyngby-Taarbæk, Solrød og Furesø er blandt de kommuner, hvor der gives flest lånetilbud pr. bolig.”

Udover lånetilbud til boligkøb gives der også låntilbud til bl.a. virksomheder, optagelse af tillægslån og omlægning af eksisterende lån. Samlet set gav de danske realkreditinstitutter 212.600 lånetilbud i 2018, og det er godt 22.400 færre end i 2017.

Læs mere om lånetilbud.

Carsten Brink

Kommunikationschef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde