Bankerne er forpligtet til at levere de årlige investeringsomkostninger en gang om året. Opgørelserne kan se forskellige ud, alt efter hvilken bank man har. Det kan også være forskelligt, hvornår opgørelserne udsendes. De årlige investeringsomkostninger vil som minimum være fordelt i en række kategorier, og er man i tvivl, bør man altid rette henvendelse til sin bank, lyder opfordringen fra Finans Danmark.
”Med denne guide forsøger vi at give investorerne en hjælpende hånd til bedre at kunne forstå, hvordan den nye opgørelse skal læses, og hvad den kan bruges til,” fortæller Birgitte Søgaard Holm, direktør for Investering og Opsparing i Finans Danmark og fortsætter:
”Det brev som for første gang er på vej til de danske investorer, giver et overblik over de samlede omkostninger og gebyrer, som den enkelte investor har betalt for sine investeringer det foregående år. Brevet er ikke et udtryk for nye omkostninger. Der er alene tale om en ny måde at vise de samlede omkostninger på,” understreger Birgitte Søgaard Holm, direktør for Investering og Opsparing i Finans Danmark.
Servicetjek
Finans Danmark opfordrer også investorerne til at bruge brevet som en anledning til give deres investeringer et servicetjek, så det sikres, at sammensætningen afspejler den enkeltes risikoprofil – dette kan ske i samspil og med rådgivning fra banken.
”Vi håber at kunderne vil tage godt imod den nye opgørelse. Da det er første gang bankerne skal sende en samlet opgørelse til samtlige af deres kunder, kan der være børnesygdomme, og vi vil generelt opfordre kunderne til at bruge den nye opgørelse til at tage en snak med deres bank,” fortæller Birgitte Søgaard Holm.
Læs Finans Danmarks guide