Positivt at de samfundskritiske sektorer nu får strategier for cyber- og informationssikkerheden

Publiceret 07-01-2019
Nyhed

Regeringen har i dag offentliggjort cyber- og informationssikkerhedsstrategierne for de samfundskritiske sektorer, herunder strategien for finanssektoren. Cyber- og informationssikkerheden får dermed et væsentligt løft i de samfundskritiske sektorer som er finans, tele, energi, sundhed, transport og søfart.

Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør i Finans Danmark:

”Det er positivt, at der nu kommer delstrategier for cyber- og informationssikkerheden i sektorerne frem til 2021, og vi er enige i strategiernes intentioner om at styrke indsatsen. Vi ser frem til aktivt at deltage i det videre arbejde med at implementere delstrategien for finanssektoren og dermed sikre, at sektoren fortsat har et højt cyber- og informationssikkerhedsniveau. Det er vigtigt, at der nationalt tages et ambitiøst og reelt ansvar for at sikre opretholdelsen af væsentlige eller samfundsvigtige funktioner og beskyttelse af kritisk dansk digital infrastruktur.”

For Finans Danmark er cyber- og informationssikkerhed et fokusområde og en topprioritet for sektoren. Sektoren har de seneste år taget en lang række initiativer til at forbedre cyber- og informationssikkerheden i sektoren, blandt andet med etablering af NFCERT (Nordic Financial CERT) og FSOR (Finansielt Sektorforum for Operationel Robusthed). Desuden gennemfører sektoren bl.a. en meget omfattende red team test i de kommende år baseret på TIBER-DK rammeværket.

Finans Danmark deltager i en række offentlige aktiviteter om cybersikkerhed. Det drejer sig om fx Det Strategiske Samarbejdsforum i regi af Center for Cybersikkerhed og regeringens advisory board for den Nationale Cyber- og informationssikkerhedsstrategi. Senest har Finans Danmark indgået en cyberalliance med andre medlemsorganisationer, som repræsenterer de samfundskritiske sektorer.

Carsten Brink

Kommunikationschef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde