Pengeinstitutankenævnet, Realkreditankenævnet og Ankenævnet for investeringsfonde sammenlægges

Publiceret 01-02-2019
Nyhed

Finans Danmark og Forbrugerrådet Tænk har besluttet at sammenlægge Pengeinstitutankenævnet, Realkreditankenævnet og Ankenævnet for investeringsfonde til ét samlet ankenævn – ”Det finansielle ankenævn”. Sammenlægningen vil forenkle klageprocessen yderligere for forbrugerne.

”Beslutningen om et samlet ankenævn sker i kølvandet på den vellykkede sammenlægning af Pengeinstitutankenævnets og Realkreditankenævnets sekretariater vi lavede i 2017. Det medførte en mere enkelt proces for forbrugerne, som vi nu også kan tilbyde på investeringsområdet,” siger Vagn Jelsøe, vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk.

”Ved at sammenlægge alle tre finansielle ankenævn til ét kan forbrugerne nu gå ind på én hjemmeside, en klageportal og en vedtægt. Hvis en forbruger fx indbringer en klagesag over to finansielle virksomheder fra hver sin branche, skal forbrugeren nu kun betale et klagegebyr – og klage et sted,” siger Ane Arnth Jensen viceadministrerende direktør i Finans Danmark

Sammenlægningen af ankenævnene finder officielt sted pr. 1. februar 2019. Ulla Wulff Kjær fortsætter som direktør for ”Det finansielle ankenævn”.

For yderligere information kontakt:

Finans Danmark - Stine Luise Goll på telefon: 30 16 10 09
Forbrugerrådet Tænk - Thor Seierø på telefon: 25 88 20 16

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde