Nye initiativer skal styrke ejendomsmarkedet i landdistrikterne

Publiceret 18-03-2019
Nyhed

Billigere tvangsauktioner og et særligt befordringsfradrag til folk, der pendler til yderkommuner, er blandt en række nye forslag, der skal sætte yderligere skub i den positive udvikling i landdistrikterne.

Et sundt ejendomsmarked har stor betydning for både den enkelte families hverdag og fremtid samt landdistrikternes muligheder for vækst og arbejdspladser i lokalområdet. Derfor lancerer Finans Danmark og Landdistrikternes Fællesråd en række nye initiativer, der skal styrke ejendomsmarkedet og understøtte en fortsat positiv udvikling i landdistrikterne. Blandt forslagene er:

  • Lavere omkostninger ved tvangsauktioner af ”billige” ejendomme​
  • Nedsættelse af kommunal medfinansiering ved nedrivning​
  • At folk i en begrænset periode kan få et ekstra befordringsfradrag, hvis de arbejder i yderområder
  • Udvidelse af BoligJobordningen til nedrivning med ”grønt” incitament i landzoner.

Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd:

”Vi ser en positiv udvikling i landdistrikterne bl.a. som et resultat af forskellige målrettede politiske initiativer de senere år. Men der er stadig forhold, som påvirker bolig- og udlånsmarkedet negativt. Derfor handler vores udspil om at styrke ejendomsmarkedet i landdistrikterne og herigennem bidrage til mere vækst og flere arbejdspladser her.”

Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, peger på, at vi de senere år har set en positiv fremgang på ejendomsmarkederne i landdistrikterne, men at der stadig er udfordringer:

”En fortsat sund udvikling i vores landdistrikter er vigtig for sammenhængskraften i og til gavn for hele Danmark. Selv om der i dag gives flere realkreditlån i landdistrikter end i årene efter den finansielle krise, er der stadig gode initiativer, der kan styrke ejendomsmarkedet i landdistrikterne. Derfor foreslår vi nu sammen med Landdistrikternes Fællesråd en række nye tiltag, der yderligere skal stimulere ejendomsmarkedet i disse områder.”

 

Læs forslagene her

Carsten Brink

Kommunikationschef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde