NemID nøgleapp runder 2 millioner downloads

Publiceret 09-07-2019
Nyhed

Den har eksisteret i et år. Og i NemID nøgleappens første leveår er den nu blevet hentet mere end 2 millioner gange – og brugerne er meget tilfredse med den.

NemID nøgleapp gør det nemt og sikkert at bruge sit NemID med et enkelt swipe på telefonen, og brugerne er meget tilfredse med den digitale løsning.

”Vi er rigtig glade for, at danskerne har taget nøgleappen til sig. De digitale login-løsninger vil i fremtiden vinde større og større indpas, og det er derfor meget positivt, at danskerne er glade for den” siger Rikke Hougaard Zeberg, direktør i Digitaliseringsstyrelsen.

De nuværende brugere roser NemID nøgleappen, og mange synes, at den er lettere at bruge end nøglekort. Hele 91 pct. af brugerne er tilfredse eller meget tilfredse med appen, og det er især fordelen ved altid at have deres NemID ved hånden. Mange af brugerne har endda valgt at installere nøgleappen på flere enheder, der sikrer, at deres NemID altid er med dem på mobilen, på arbejdstelefonen eller på tabletten, hvor de fx ordner deres betalinger. Som bruger kan du installere NemID nøgleappen på op til 3 enheder. De brugere, som har taget nøgleappen til sig, bruger derfor også deres NemID oftere end nøglekortsbrugere. 76 pct. bruger det på ugentlig basis, mens det kun gælder for 47 pct. af de, som bruger papversionen af nøglekortet.

”Appen er praktisk og altid lige ved hånden. Den kan bruges til det hele - både på mobil, tablet og computer. På grund af appen sendes der 20.000 færre papkort ud hver måned, og dermed er nøgleappen også til gavn for miljøet, da vi slipper for pap og plastik” siger Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør i Finans Danmark.

Samtidig har nøgleappen samme niveau af sikkerhed, som brugerne kender fra NemID. Nøgleappen understøtter den såkaldte to-faktor sikkerhed, som NemID er baseret på. Det vil sige, noget brugeren har i hånden (nøgleappen), og noget brugeren har i hovedet (brugernavn og adgangskode).

Digitaliseringsstyrelsen og Finans Danmark lancerede i fællesskab den nye NemID nøgleapp i foråret 2018.

 

 

Fakta

  • NemID nøgleapp virker til iPhone og Android
  • Nøgleappen kan bruges alle de steder, hvor man i dag bruger nøglekortet - for eksempel til at tjekke netbank, benytte borger.dk eller handle på nettet
  • Fem millioner danskere har NemID, som de hver måned bruger 65 millioner gange
  • Finans Danmark og Digitaliseringsstyrelsen står bag NemID nøgleapp på vegne af bankerne og den offentlige sektor. E-nettet er leverandør på appen, og Nets på infrastrukturen 

Læs mere om NemID nøgleapp 

Camilla Thorning

Pressechef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde