Lave renter hjælper boligejerne med terminsbetalinger

Publiceret 31-07-2019
Nyhed

Ikke siden før finanskrisen har danskerne været så gode til at betale deres termin til tiden. Det viser Finans Danmarks opgørelse af restancer på realkreditlån for første kvartal 2019.

Antallet af danske boligejere i betalingsproblemer har gennem de seneste knap fire år ligget på et lavt niveau. Man skal faktisk helt tilbage til inden finanskrisen for at se en periode med lige så mange gode betalere. Det svarer til, at blot omkring 3.000 ud af landets ca. 1,4 mio. boligejere lige er nu i restance med terminsydelser, der skulle være betalt i slutningen af marts måned. 

“Det er glædeligt, at næsten alle boligejere betaler deres boligydelse til tiden.  Det kan blandt andet skyldes de lave renter, som rigtig mange boligejere nyder godt af. Særligt boligejere med variabelt forrentede eller fastforrentede lån med lav rente kan have fået mere luft i budgettet,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark og fortsætter:

”Desuden er rigtig mange danskere i arbejde, og mister man sit job, er der gode muligheder for at finde et nyt. Det betyder, at risikoen for at komme bagud med betalingerne, og i værste tilfælde ende på tvangsauktion, i øjeblikket er ret lav.”

Finans Danmark opgør boligejernes betalingsproblemer som andelen af de samlede ydelser på realkreditlån til boligejerne, der ikke er betalt senest tre og en halv måned efter terminen. En restanceprocent på 0,21 pct. betyder, at boligejerne i gennemsnit mangler at betale 21 øre for hver 100 kr., som skulle være betalt til realkreditinstitutterne.

 

 

Carsten Brink

Kommunikationschef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde