Købere af lejligheder forhandler sig til bedre priser

Publiceret 16-09-2019
Nyhed

Flere lejligheder til salg og længere salgstider giver køberne bedre kort på hånden. Det har resulteret i større nedslag i salgsprisen. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Købere af lejligheder er bedre stillet i dag end for et år siden. De fleste steder i landet er der flere lejligheder til salg, og selv om sælgerne mange steder udbyder lejlighederne til lidt højere priser, er der gode muligheder for at forhandle priserne ned. På landsplan forhandler køberne i gennemsnit prisen ned med omkring 66.500 kr. på en typisk ejerlejlighed på 80 kvm.   

”Ejerlejlighedsmarkedet er i højere grad blevet købernes marked. De har fået flere valgmuligheder og længere betænkningstid, og dermed bedre muligheder for at finde den helt rigtige lejlighed. Derfor har de også stået stærkt i forhandlingssituationen og fået gode rabatter,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark og fortsætter:

”Det er især køberne i København, der har forhandlet sig til større rabatter, inden de skriver under på slutsedlen. De har i gennemsnit fået nedslag på omkring 95.000 kr. fra den seneste annoncerede pris på en typisk ejerlejlighed på 80 kvm. Vi skal syv år tilbage for at se lige så store nedslag ved lejlighedskøb i København, som vi har set de seneste kvartaler.”

”Priserne på ejerlejligheder er på et forholdsvist højt niveau, og der er i 2018 trådt nye og mere restriktive låneregler i kraft, som kan begrænse muligheden for at optage visse låntyper for husstande med en høj gæld. Samtidig ved vi, at det nye boligskattesystem typisk vil indebære en højere beskatning af ejerlejligheder. Det lægger et pres på markedet," siger Ane Arnth Jensen.

Der er i andet kvartal handlet næsten 4.000 ejerlejligheder i hele landet, heraf 1.540 ejerlejligheder i København by. Det er på niveau med samme kvartal i 2018.

Hent statistikken   

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde