Hvor meget sommerhus får du for 1,5 mio. kr.?

Publiceret 08-03-2019
Nyhed

Størrelsen på de sommerhuse, der er handlet de seneste to år, har i gennemsnit været på 83 kvadratmeter. Med de aktuelle priser udbydes et sommerhus af den størrelse til lige omkring 1,5 mio. kr. Men der er forskel på, hvor meget, man får for pengene rundt om i landet.

”Er man på jagt efter et sommerhus og har et budget på 1,5 mio. kr., er der forskel på, hvor langt man kommer for pengene rundt om i landet. I Vestjylland kan man i gennemsnit få 108 kvadratmeter at boltre sig på, mens man i fx Nordsjælland kan få knap 59 kvadratmeter sommerhus for de samme penge. Mange ting spiller selvfølgelig ind på prisen på det enkelte sommerhus. Regionale forhold som afstand til nærmeste større by og lokale forhold som vandudsigt og afstand til strand kan have stor betydning for prisen,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Ved indgangen til foråret står der 9.727 sommerhuse (i statistikken kaldet fritidshuse) til salg landet over. Det er det laveste antal sommerhuse til salg ved begyndelsen af marts i ni år. De annoncerede sommerhuse har været til salg 42 dage mindre end for et år siden. Det viser Finans Danmarks boligudbudsstatistik for februar 2019.

”Foråret står for døren, og mange benytter lejligheden til at komme ud og finde drømmesommerhuset. De fleste steder er varerne på ejendomsmæglerens hylder mere friske end sidste år, og sommerhusene er mange steder også annonceret til lidt højere priser,” siger Ane Arnth Jensen.

Download tabelmateriale og figurer her.

 

 

Carsten Brink

Kommunikationschef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde