Huse sælges til rekordhøje priser

Publiceret 16-12-2019
Nyhed

Salgspriserne på huse har i år overhalet niveauet fra før finanskrisen. Og i 3. kvartal er der blevet solgt rekordmange huse. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Der er godt gang i husmarkedet. Det seneste år er salgspriserne på huse steget med 3,2 pct. på landsplan. Nu koster et gennemsnitligt hus 14.129 kr. pr. kvm., og dermed sætter huspriserne ny rekord. Tages der højde for den generelle prisudvikling på varer og tjenester, var priserne før finanskrisen dog stadig på et højere niveau. I tredje kvartal blev der desuden solgt 12.109 huse. Det er 1.500 flere end samme kvartal sidste år.

”Det lave renteniveau og den generelle fremgang i økonomien bidrager til, at efterspørgslen på huse er høj. Derfor er det ikke overraskende, at salgspriserne er steget, og at de er kommet over niveauet fra før finanskrisen,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og tilføjer:

”Selvom huse nu handles til højere priser end tidligere, er boligmarkedet i dag et andet end det, vi så i årene op til krisen. I 2006 steg huspriserne mere end 16 pct. på et år. Dengang var der altså markant mere fart på.”

Flad prisudvikling på ejerlejlighedsmarkedet

Mens der er gang i markedet for huse, ser det anderledes ud for ejerlejligheder. Her er salgspriserne kun steget med 0,5 pct. det seneste år. Det skyldes især, at halvdelen af de handlede ejerlejligheder ligger i København By og Aarhus, hvor salgspriserne faktisk er faldet. Her er salgspriserne på ejerlejligheder generelt sat på pause siden starten af 2018. Billedet er dog mere nuanceret, hvis man ser på andre steder i landet.

Det seneste år har prisstigningerne på de store ejerlejlighedsmarkeder i København og Aarhus været afløst af prisfald. Afmatningen kommer i kølvandet på mange års prisstigninger i de to byer. Modsat er der generelt prisstigninger, når vi vender blikket væk fra de to største markeder,” siger Ane Arnth Jensen.

I Region Sjælland, Region Syddanmark og Region Nordjylland er priserne på ejerlejligheder steget med hhv. 6,6, 3,5 og 3,4 pct.

 

Fakta:

  • Huspriserne fra 3. kvartal 2019 er stadig 13 pct. lavere end priserne før finanskrisen i 2. kvartal 2007, når der tages højde for inflation.

 

Hent statistikken

 

Læs mere om boligmarkedsstatistikken her.

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde