Høringssvar: S&P Global Ratings’ ratingkriterier for boliglån

Publiceret 20-12-2019
Høringssvar

Finans Danmark sætter pris på, at S&P Global Ratings forsøger at forøge gennemsigtigheden i metoden til vurdering af boliglån, som indgår i ratingen af covered bond-udstedelser.

Finansiering af boliglån med covered bonds, herunder realkredit, har stor betydning for det finansielle system og det danske samfund. Gennemsigtigheden i ratingmetoderne bør være så stor, at der er mulighed for at vurdere konsekvenser for ratingen i andre økonomiske scenarier end den nuværende situation. For Finans Danmark er det vigtigt, at de anvendte ratingmetoder ikke forstærker udsving i konjunkturerne i både gode og dårlige tider.

Lars Ravn Knudsen

Kontorchef

Høringssvar

Høringssvar: S&P Global Ratings’ ratingkriterier for boliglån

Høring

S&P’s proposed criteria “Global Methodology And Assumptions: Assessing Pools Of Residential Loans (Sweden, Norway, Finland, And Denmark) offentliggjort 6. November 2019.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde