Høring om nye nordiske betalingsformater

Publiceret 14-06-2019
Nyhed

Nordic Payments Council (NPC) har 13. juni 2019 inviteret alle nuværende deltagere i de danske clearinger samt andre interessenter til at komme med høringssvar til deres offentlige høring om de to nye nordiske betalingsformater, på engelsk kaldet NPC schemes. Den offentlige konsultation vil fortsætte frem til den 6. september 2019.

NPC er etableret som en selvstændig non-profit forening af de nordiske bankforeninger, herunder Finans Danmark. NPC vil eje og videreudvikle nye nordiske betalingsformater (schemes), som kan understøtte betalinger i de nordiske lande. Hovedformålet med NPC er at harmonisere betalingsstandarderne i Norden.

Dette er den første offentlig konsultation fra NPC. De to schemes, som er omfattet af høringen (NPC Credit Transfer og NPC Instant Credit Transfer Schemes), er et sæt af regler, praksis og standarder som kan sikre inteoperabilitet for konto-til-kontooverførsler og straksbetalinger i svenske og danske kroner.

For flere detaljer om den offentlige konsultation, se NPCs hjemmeside: www.nordicpaymentscouncil.org

NPC holder et informationsmøde i samarbejde med Finans Danmark tirsdag d. 20. august kl. 10.00 – 12.00 i Finans Danmark, Amaliegade 7 i København. Alle er velkomne. Tilmelding kan ske via dette link: https://event.finansdanmark.dk/betalingsformater

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde