Helt gamle og helt nye lejligheder er de dyreste i København

Publiceret 17-05-2019
Nyhed

Det kan være en dyr affære, hvis man forelsker sig i en ejerlejlighed i København bygget før 1920 eller efter 2015. De har nemlig de dyreste kvadratmeterpriser. Det viser en undersøgelse fra Finans Danmark for handlede ejerlejligheder i Københavns Kommune i perioden 1. kvartal 2016 til 4. kvartal 2018.

I København skal boligkøbere have flest penge op af lommen, hvis de vil købe de helt gamle eller de helt nye lejligheder. Ejerlejligheder i København bygget før år 1920 handles nemlig til en kvadratmeterpris på 42.372kroner. Man skal betale omtrent den samme pris for ejerlejligheder, som er bygget i 2015 og derefter. Her ligger kvadratmeterprisen i gennemsnit på 42.408kroner. Ejerlejligheder opført fra1920-2014 koster derimod ca. 7.600 kr. mindre pr. kvadratmeter.

” Københavns helt gamle lejligheder handles til høje kvadratmeterpriser, fordi de typisk har en central beliggenhed, og fordi de også har en historie med sig, som kan ses ved udsmykningen af lejlighederne. Priserne på nybyggede ejerlejligheder i København kan forklares med blandt andet boligernes høje energistandarder, kvalitet eller lejlighedernes indretning. Men også den bekvemmelighed, der følger med, når man flytter ind i en spritny lejlighed, kan tiltrække mange boligkøbere,” siger Peter Jayaswal, direktør for realkredit og ejendomsfinansiering i Finans Danmark.  

Undersøgelsen viser også, at nybyggede ejerlejligheder typisk er større end gamle lejligheder. Ejerlejligheder bygget fra år 2015 og frem har en gennemsnitsstørrelse på ca. 110 kvadratmeter. Det er 36 kvadratmeter større end lejligheder opført mellem år 1920-2014, og godt 20 kvadratmeter større end Københavns helt gamle ejerlejligheder.

”De seneste år er der i København blevet bygget større ejerlejligheder. Den udvikling skal ses i lyset af, at Københavns Kommune i 2005 indførte en regel om, at nybyggede ejerlejligheder som hovedregel i gennemsnit skal være 95 kvadratmeter. Ønsket om at øge udbuddet af store boliger har bl.a. været drevet af forventningen til et stigende antal børnefamilier i København. Og faktisk ser vi, at nye ejerlejligheder i København er markant større end de 95 kvadratmeter, der kræves,” siger Peter Jayaswal.

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde