I rapporten "Unge - gæld, forbrug og opsparing" svarer kun 54 procent af unge mellem 18 og 30 år, at de har fået introduktion til eller rådgivning om privatøkonomi. Og for de unge, der selv vurderer, at de har dårligt styr på økonomien, er det bare 32 procent, der svarer, at de har fået introduktion eller rådgivning.
Det er netop det, Pengeugen vil råde bod på. Pengeugen er et samarbejde mellem Finans Danmark og Danmarks Matematiklærerforening. Og det foregår lige nu, hvor bankrådgivere og bankdirektører i hele landet er på besøg i 7., 8. og 9. klasser for at lære dem om budgetter og renter.
”Det er vigtigt, at unge tidligt lærer at få styr på deres økonomi og forbrug. Det giver dem den bedste start på den økonomiske del af deres voksenliv, så de kan holde mulighederne åbne for at rejse, uddanne sig og vælge deres egen vej i livet", siger cheføkonom Niels Arne Dam fra Finans Danmark.
"Her har vi alle en aktiv rolle at spille i at lære vores unge, hvordan man håndterer sin privatøkonomi. Det gælder forældre, som skal lære deres børn, hvordan man lægger og holder et budget, men det skal også ske i skolerne, hvor læring om privatøkonomi, opsparing og lån er vigtig”, siger Niels Arne Dam.
Og interessen for pengeugen – som løber for sjette år i træk – er stor. Næsten 750 klasser har fået undervisning, inden ugen er omme.
Læs undersøgelsen her eller download som pdf her.