Gang i hussalget uden for de større byer

Publiceret 11-06-2019
Nyhed

Huse over det meste af landet bliver solgt hurtigere. Og særligt uden for byerne er der fremgang på husmarkedet. Det viser Finans Danmarks boligudbudsstatistik.

Efter en typisk stille periode henover vinteren er der igen kommet gang i hussalget. Parcel- og rækkehuse bliver i gennemsnit en uge mindre på ejendomsmæglernes hylder end for blot et år siden, hvor de stod til salg i godt otte måneder. Og særligt på Bornholm, Fyn og i Sydjylland ser vi en fremgang. Her er perioden, husene er til salg, bragt ned med tre uger.

”Hvis man er på jagt efter et hus, skal man være lidt hurtigere til at skrive under på købsaftalen end tidligere. Det gælder særligt uden for de større byer. Her står husene nemlig til salg i kortere tid,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Ser vi lidt længere tilbage til årene efter finanskrisen, stod huse i Vest- og Sydsjælland samt på Bornholm en overgang til salg i mere end 13 måneder. Det var dengang rekorden for længste udbudstid. I dag har de dog indhentet landsgennemsnittet, og udbudstiden er faldet med omkring fem måneder.

”Den positive udvikling i dansk økonomi og faldende renter i 2019 er med til at sætte gang i hussalget – også i nogle af de områder, hvor boligmarkedet tidligere har haft lidt sværere ved at komme op i gear,” siger Ane Arnth Jensen.

Samtidig med at husene forsvinder hurtigere fra annoncesiderne, bliver de generelt sat til salg til højere priser end sidste år. Sælgerne af et typisk hus på 140 kvm. forlanger i dag i gennemsnit knap 44.000 kr. mere end for et år siden.

”Husene annonceres generelt til højere priser end sidste år, så man skal som køber også indstille sig på, at man måske skal have lidt flere penge op af lommen,” siger Ane Arnth Jensen.

Hent statistikken her.

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde