Flere danskere på boligjagt

Publiceret 14-06-2019
Nyhed

Både i byer og landdistrikter har danskere på boligjagt indhentet flere tilbud på realkreditlån end tidligere. Det viser nye tal fra Finans Danmark.

Danskernes lyst til at købe en bolig er noget højere end blot for et år siden. I maj måned blev der givet 7.553 lånetilbud til boligkøb, og det er ca. 1.500 flere end for et år siden. Interessen for lånetilbud til boligkøb er steget i hele landet.

”Danskernes interesse for at optage lån til bolikøb er 25 pct. højere end for et år siden. Og da der ofte ligger et eller flere lånetilbud forud for en bolighandel, tyder dagens tal på, at der også i den kommende tid vil blive handlet mange boliger,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

I maj blev der indhentet 22 pct. flere lånetilbud til boligkøb i landdistriktskommuner end for et år siden. I bykommunerne er der givet 25 pct. flere lånetilbud til boligkøb.

Udover den store interesse for boligkøb er den generelle lånelyst også helt i top. I sidste måned indhentede danskere og virksomheder 27.253 tilbud på realkreditlån. Det er det højeste niveau i en maj måned siden 2015, hvor der også var en konverteringsbølge.

”Danskernes låneinteresse er den højeste i fire år. Den store interesse kan først og fremmest forklares med de mange lånomlægninger, som danskerne har gang i på grund af det meget lave renteniveau. Den anden del af forklaringen er, at der er godt gang i boligsalget. For når folk køber en bolig, finansierer de den næsten altid med et realkreditlån,” siger Ane Arnth Jensen. 

 

Læs mere om lånetilbud.

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde