Flere danskere overvejer nyt realkreditlån: Højeste antal lånetilbud i 2,5 år

Publiceret 10-04-2019
Nyhed

Flere boligejere og virksomheder indhentede i marts tilbud på et nyt realkreditlån, end vi har set de seneste 2,5 år. Det er især interessen for lånetilbud til lånomlægninger og tillægslån, der er steget meget. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

I marts måned gav de danske realkreditinstitutter knap 27.000 lånetilbud til boligejere og virksomheder, og det er det højeste antal siden oktober 2016. Størstedelen af dem dækker over lånomlægninger og tillægslån.

”Der er i marts givet mere end dobbelt så mange lånetilbud til låneomlægning og tillægslån end i forrige måned. Den større interesse for et nyt lån hænger bl.a. sammen med de seneste måneders rentefald,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:  

“Rentefaldet har givet mange danskere mulighed for at spare penge ved at skifte deres gamle realkreditlån ud med et nyt. Også hvis man vil optage tillægslån til fx at renovere sin bolig, kan man lige nu få lån med meget lav rente.”  

Låntagere, der overvejer at omlægge deres fastforrentede realkreditlån, skal være opmærksomme på, at de senest inden udgangen af april skal give deres realkreditinstitut besked, hvis de vil opsige deres gamle lån til den næste termin 1. juli.

”Går man selv med tanker om at omlægge sit realkreditlån, er det en god idé at tage fat i sit realkreditinstitut. Realkreditinstitutterne kan hjælpe med at få et overblik over, hvilke muligheder man har, og hvorvidt man kan få gavn af de lave renter,” lyder anbefalingen fra Ane Arnth Jensen. 

Læs mere om lånetilbud.

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver
Figur 2:

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde