Færre lejligheder og rekordhøje priser

Publiceret 06-12-2019
Nyhed

Antallet af ejerlejligheder til salg er faldet med næsten 10 pct. det seneste år. Samtidig bliver de sat til salg til rekordhøje priser. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Danskere på jagt efter en ejerlejlighed har fået færre og dyrere boliger at vælge imellem. Det skyldes især, at færre ejerlejligheder sættes til salg. I november var der udbudt 7.390 ejerlejligheder. Det er 772 færre end i november sidste år. I samme periode og specielt de seneste tre måneder er der blevet sat færre ejerlejligheder til salg, mens der samtidig fjernes lidt flere ejerlejligheder fra ejendomsmæglernes hylder.

”Der er gang i handlen med ejerlejligheder, og når der samtidig sættes færre ejerlejligheder til salg, så falder antallet af lejligheder på markedet. Køberne ser ud til at være der, mens sælgerne måske er lidt tilbageholdende med at sætte lejligheder til salg på denne tid af året. Samlet set er der færre lejligheder til salg, og familier på udkig efter en ejerlejlighed har derfor færre valgmuligheder,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark og fortsætter:

”I København og på Frederiksberg er antallet af ejerlejligheder til salg faldet mest. Faktisk er der her 18 pct. færre lejligheder til salg. Er man på jagt efter en lejlighed i mellemstørrelsen, er udbuddet af ejerlejligheder på 75-100 kvm. i København og på Frederiksberg dog kun faldet med 2,6 pct. Det er derfor især de mindre og de større lejligheder, der er færre til salg af.”

Rekordhøje udbudspriser og længere tid til salg

Udbudspriserne på ejerlejligheder er i november 2019 på det hidtil højeste niveau. En typisk ejerlejlighed på 80 kvm. koster nu i gennemsnit næsten 2,7 mio. kr. Det er 51.000 kr. dyrere end for et år siden, og lejlighederne står nu til salg i 176 dage. Det er tre uger længere end for et år siden.

”Det ser ud til, at nogle sælgere har mere is i maven nu, end de havde for et år siden. Som sælger skal man dog være opmærksom på, at man kan risikere at brænde inde med sin lejlighed, hvis fx prisen er sat for højt,” siger Ane Arnth Jensen.

 

Hent statistikken

 

 

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde