Det tager længere tid at sælge lejlighed i København

Publiceret 08-07-2019
Nyhed

Lejlighedsejere I København skal væbne sig med lidt større tålmodighed, hvis de har en bolig til salg. Særligt i Nordhavn og København SV ligger boligerne længere på markedet. Det viser nye tal fra Finans Danmark.

Ejerlejligheder i København står i gennemsnit til salg i ca. 4,5 måneder. Det er omtrent 6 uger længere end for et år siden. Nordhavn og København SV er de bydele i København, hvor udbudstiderne er steget markant.

”Det er især lejlighedsejere i Nordhavn og København SV, som mærker, at det tager længere tid at få deres boliger solgt. Til gengæld sælges ejerlejligheder på Østerbro og i København K med stort set samme hastighed som for et år siden,” siger Peter Jayaswal, direktør for Realkredit og Ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

Ejerlejligheder i Nordhavn og København SV har i gennemsnit stået til salg i omkring syv måneder. I København SV er udbudstiden fordoblet det seneste år, og i Nordhavn er udbudstiden steget med næsten 70 pct. i samme periode.

”De længere udbudstider skal ses i lyset af, at der bygges og sættes mange nye boliger til salg. Samtidig betyder det høje prisniveau, at færre købere kan være med,” siger Peter Jayaswal.

De gennemsnitlige udbudspriser i Nordhavn er de højeste i København. Her står en gennemsnitlig lejlighed på 85 kvadratmeter til salg til 5,1 mio. kr. I København SV koster en lejlighed på tilsvarende størrelse i gennemsnit 4,3 mio. kr. Til sammenligning er den gennemsnitlige pris på en lejlighed på 85 kvadratmeter i Københavns Kommune 4,1 mio. kr. 

 

Hent statistikken.

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde