Danskernes sommerlånelyst er den højeste i syv år

Publiceret 10-07-2019
Nyhed

Danskernes interesse for at optage et nyt lån eller omlægge det eksisterende er helt i top. I sidste måned indhentede boligejere og virksomheder det højeste antal lånetilbud for juni måned i syv år.

I sidste måned blev der givet 39.668 lånetilbud på realkreditlån. Den store interesse skyldes især de lave renter, som har fået mange danskere til at undersøge mulighederne for at omlægge deres realkreditlån. 

”Vi ser tydelige tegn på, at konverteringsbølgen er ved at nå nye højder. Den seneste tids rentefald har nemlig fået flere danskerne til at undersøge deres muligheder for at omlægge deres realkreditlån. Tre ud af fire lånetilbud blev indhentet til dette formål,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Det er særligt omlægninger til de fastforrentede lån, som danskerne udviser en stor interesse for.

”Det er især boligejere, der her og nu øjner chancen for at spare penge ved at omlægge deres lån til et fastforrentet lån,” siger Ane Arnth Jensen og fortsætter:

”Er man i tvivl, om det kan betale sig at omlægge sit eksisterende lån, er det en god idé at kontakte sit realkreditinstitut”.

Låntagere, der overvejer at omlægge deres fastforrentede realkreditlån, skal være opmærksomme på, at de senest 31. juli skal give deres realkreditinstitut besked, hvis de vil opsige deres gamle lån til terminen 1. oktober.

 

Hent statistikken her.

Læs mere om lånetilbud.

 

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde