Danskerne betaler deres boliglån til tiden

Publiceret 31-10-2019
Nyhed

Blot 3.100 ud af landets ca. 1,4 mio. boligejere mangler at betale den boligydelse, der skulle være betalt ved udgangen af juni måned. Det viser Finans Danmarks opgørelse af restancer på realkreditlån for andet kvartal 2019.

Antallet af danske boligejere i betalingsproblemer har de seneste fire år ligget på et stabilt lavt niveau. God økonomi, høj beskæftigelse og lav rente er en del af forklaringen.

“At så få danskere har problemer med at betale deres boligydelse til tiden tyder på en sund privatøkonomi hos de fleste familier. Boligejerne har taget lån, som de har råd til, og de nyder godt af den forsat lave rente. Særligt boligejere med variabelt forrentede lån, eller de, som har omlagt til fastforrentet lån med lav rente, kan have fået mere luft i budgettet,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark og fortsætter:

”Desuden er beskæftigelsen på det højeste niveau i mange år. Så hvis man mister sit job, er der gode muligheder for at finde et nyt. Risikoen for at komme bagud med betalingerne er derfor lav.”

Finans Danmark opgør boligejernes betalingsproblemer som andelen af de samlede ydelser på realkreditlån til boligejerne, der ikke er betalt senest tre og en halv måned efter terminen. En restanceprocent på 0,22 pct. betyder, at boligejerne i gennemsnit mangler at betale 22 øre for hver 100 kr., som skulle være betalt til realkreditinstitutterne.

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde