Danske investorer: Ja til lavere afkast for bæredygtighed

Publiceret 15-01-2019
Nyhed

Danske investorer vil gerne sætte deres sparepenge i bæredygtige investeringer, og mange af dem er oveni købet parat til at gå på kompromis med afkastet. Det er en af hovedkonklusionerne i en analyse, som analyseinstituttet Kantor Gallup har lavet for Finans Danmark og Investering Danmark.

Interessen for bæredygtighed er høj blandt de danske investorer83 pct. af investorerne på tværs af investortyper er således interesseret i at sætte deres sparepenge i bæredygtige investeringsbeviser (se fig. 1). Analysen viser desuden, at kvinder generelt er mere interesserede i bæredygtige investeringer end mænd, mens alder ikke spiller nogen rolle for interessen. 

Analysen viser også, at en stor del af de danske investorer er villige til i nogen grad at gå på kompromis med afkastet, når det handler om bæredygtige investeringer. Således vil ca. 70 pct. af investorerne acceptere et lavere afkast, mens kun 10 pct. slet ikke vil acceptere et lavere afkast (se fig. 2). Til gengæld er investorerne mindre villige til at acceptere højere omkostninger i forbindelse med bæredygtige investeringer. 

”Der er ingen tvivl om, at bæredygtighed fylder mere og mere, også hos de danske investorer, og det er en udvikling, den finansielle sektor gerne vil støtte op om. Det pibler frem med bæredygtige fonde. I dag er det imidlertid en udfordring at definere, hvad en bæredygtig investering er, og det gør det svært for investorerne at sammenligne produkterne. Derfor er vi aktivt gået ind i EU-Kommissionens arbejde med at finde en fælles forståelse for, hvad der skal til, for at en investering kan kaldes bæredygtig. Så tror jeg også, at der vil komme endnu flere relevante bæredygtige investeringsprodukter til investorerne”, siger Birgitte Søgaard Holm, direktør i Investering & Opsparing i Finans Danmark. 

Ser man på de forskellige typer bæredygtige investeringer, som investorerne finder relevante, ligger afskaffelse af børnearbejde på førstepladsenefterfulgt af modarbejdelse af korruption og støtter menneskerettigheder. 

 

 

Se hele analysen her.

 

Carsten Brink

Kommunikationschef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde