Boligkøbere har færre og dyrere huse at vælge imellem

Publiceret 06-09-2019
Nyhed

Boligkøbere har færre huse at vælge imellem end for et år siden. Samtidig er priserne steget. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

I dag står 35.358 parcel- og rækkehuse til salg, det er 1,3 pct. færre end i august 2018. Og priserne i annoncerne er 2,5 pct. højere end på samme tid sidste år.

”Er man på udkig efter et hus, er der blevet færre at vælge imellem. Og man skal som køber også indstille sig på at betale mere, på nær i København by, hvor husene annonceres til lidt lavere priser end sidste år,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør for Finans Danmark.

På ejerlejlighedsmarkedet er billedet lidt mere blandet. I København og på Frederiksberg er der færre ejerlejligheder til salg, mens der i resten af landet er kommet flere ejerlejligheder på ejendomsmæglernes hylder. På landsplan er der det seneste år kommet flere ejerlejligheder til salg, og køberne kan nu vælge mellem 8.224 ejerlejligheder. Samtidig annonceres ejerlejlighederne til priser, der er 2,1 pct. højere end for et år siden.

”Er drømmen en ejerlejlighed i København eller på Frederiksberg, så er der blevet længere mellem ”Til salg”-skiltene i gadebilledet. Ser man derimod efter en ejerlejlighed i de andre større byer i landet, så er der kommet flere valgmuligheder. Ligesom på husmarkedet er udbudspriserne på ejerlejligheder højere end for et år siden, men priserne er steget forholdsvist mindre på ejerlejligheder,” siger Ane Arnth Jensen.

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde