Antallet af sager om netbankmisbrug er steget voldsomt

Publiceret 08-07-2019
Nyhed

Der er konstateret 67 procent flere tilfælde af netbankmisbrug i årets første måneder sammenlignet med samme periode sidste år. Misbruget sker blandt andet som følge af, at bankkunder giver personlige oplysninger som NemID koder videre til svindlere.

Historier om kriminelle, der ringer til borgere og udgiver sig for at ringe fra banken, sikkerhedsafdelinger eller Nets er stærkt stigende. Et andet stigende problem er familiemedlemmer, venner eller andre, der kan tiltvinge sig adgang til borgeres netbank og på den måde stjæle penge fra ofrene.

Mens der i 1. kvartal 2018 var 153 sager med et samlet tab på 3 millioner kroner, så er det tal i 1. kvartal 2019 steget til 256 sager med et samlet tab på 7,8 millioner kroner.

”Det er utrolig vigtigt at minde folk om, at NemID nøglekortet er strengt personligt, og at der aldrig må udleveres koder herfra til andre. Banken og Nets har allerede de nødvendige systemadgange til at kunne hjælpe, hvis der er problemer. En rigtig bank vil aldrig bede om at få oplyst koder fra NemID nøglekort,” siger Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør i Finans Danmark.

De kriminelle udser sig blandt andet ældre borgere, som de tilbyder at være behjælpelige med at standse en større uautoriseret udenlandsoverførsel. En overførsel, som aldrig har eksisteret. I stedet får de fri adgang til selv at stjæle penge på borgerens konto.

”I Danske Bank har vi et tæt samarbejde med de relevante myndigheder og organisationer for at styrke den forebyggende indsats på dette område. Denne type svindel er ikke kun et problem for bankens kunder - men for hele samfundet. Derfor skal vi samarbejde og dele viden og erfaringer for bedre at kunne beskytte os mod denne trussel,” siger Ketil Clorius, der er chef for global fraud management i Danske Bank.

Camilla Thorning

Pressechef

Download NemID nøgleappen i App Store eller Google Play

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde