Aktier fra det kinesiske fastland finder vej ned i danskernes investeringsforeninger

Publiceret 14-03-2019
Nyhed

USA og Kina er økonomisk sammenflettet på grund af den enorme volumen af varer og ydelser, der bliver udvekslet mellem de to store økonomier. Deres forhold som handelspartnere er disse dage ved at blive omdefineret på grund af genforhandlingen af handelsaftaler. Det afspejler sig på kapitalmarkederne gennem store prisudsving.

Det kinesiske aktiemarked er interessant, fordi i skrivende stund er den amerikanske indeksudbyder MSCI i færd med at inkludere flere og flere aktier fra det kinesiske fastland – de såkaldte ”A-shares - på deres kinesiske indeks. Tidligere har indekset bestået af aktier fra Hong Kong og af kinesiske aktier noteret i udlandet.  

De danske investeringsforeninger er flittige brugere af MSCI’s indeks som benchmark til deres fondeBenchmarks er nyttige værktøjer for investeringsfonde, fordi de giver en let måde at sammenligne afkastet i en fond med udviklingen på et relevant marked. 

Mange danske aktiefonde er aktivt forvaltet. Derfor er det porteføljemanageren, der udvælger, hvilke aktier der købes. Men når disse aktier indgår i de populære indeks, vil det formentligt medføre køb fra passive fonde. Øget handel for disse aktier kan gøre dem mere interessante for internationale investorer. 

Det kinesiske marked har tidligere været kendetegnet ved høj volatilitet, handelsstop og begrænset adgang for udenlandske investorer. 

At vi ser de gængse kinesiske aktier gøre sit indtog på Emerging markets og Kina indeks nu, vidner om at landet er klar til at blive en del af det globale finansielle fællesskab – det bliver interessant at se, hvordan investorerne tager imod det,” siger Mark Thode, økonomisk konsulent i Investering og Opsparing i Finans Danmark. 

 

Carsten Brink

Kommunikationschef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde