7.A på Bækkegårdsskolen har styr på finanserne

Publiceret 25-03-2019
Nyhed

Eleverne fra 7.A på Bækkegårsskolen i Ølstykke har vundet 10.000 kr til klassekassen i konkurrencen ”Pengequizzen”, der er en del af det landsdækkende tiltag Pengeuge.

Omkring 16.000 elever fra 750 klasser dystede i Pengequizzen, og som vinderpræmie får 7.A på Bækkegårdsskolen i Ølstykke nu 10.000 kroner til klassekassen. Pengene bliver overrakt af Finans Danmark tirsdag d. 26. marts 2019 .

Pengequizzen er en konkurrence, hvor eleverne dyster på viden om privatøkonomi og digital sikkerhed. Forud for konkurrencen havde 7.A deltaget i Pengeuge, hvor skoleklasser landet rundt har privatøkonomi på skoleskemaet. Som en del af Pengeuge, havde 7.A besøg af en gæsteunderviser fra Nykredit, der blandt andet underviste klassen i, hvordan man lægger et budget, hvad ÅOP er og digital sikkerhed. Bag initiativet står Finans Danmark i samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening, som har udarbejdet undervisningsmaterialet.

”Vi er rigtig glade for, at så mange skoleklasser deltager i Pengeuge og udfordrer deres viden om privatøkonomi og digital sikkerhed i Pengequizzen. Det er vigtigt, at vores børn og unge får en finansiel forståelse tidligt, så de kan komme godt fra start på den økonomiske del af ungdomslivet. Dermed kan vi forhåbentlig bidrage til, at færre ender som dårlige betalere senere i livet,” siger cheføkonom i Finans Danmark, Niels Arne Dam.

Formålet med Pengeuge er at højne børn og unges finansielle forståelse gennem undervisning i privatøkonomi og dermed reducere risikoen for, at de ender som dårlige betalere.

Læs undersøgelsen her eller download som pdf her. 

 

Camilla Thorning

Pressechef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde