2019 begynder med behersket lånelyst

Publiceret 12-02-2019
Nyhed

I årets første måned gav danske realkreditinstitutter 20.124 lånetilbud til boligejere og virksomheder. Det er 2.636 færre end for et år siden, viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

De færre lånetilbud skyldes især, at der gennem de seneste år har været et fald i antallet af lånetilbud til omlægninger og tillægslån. Dermed fortsætter tendensen fra 2018, hvor antallet af lånetilbud til boligejere og virksomheder var det laveste i fem år.

”Vi kan se, at færre danskere end tidligere omlægger deres lån eller tager et nyt lån i deres friværdi. Det skyldes hovedsageligt, at rigtigt mange omlagde deres lån i forbindelse med rentefaldene i 2014 og 2016, og behovet er derfor ikke lige så stort som tidligere,” siger Peter Jayaswal, direktør for ejendomsfinansiering i Finans Danmark, og fortsætter:

”Men 2019 er også startet med et yderligere fald i renten. Derfor kan det stadig være en god idé for nogle boligejere med fast rente at omlægge deres lån til en lavere rente. Det afhænger dog også af lånets størrelse og af hvor lang tid, man skal have lånet. Det er derfor altid en god idé at kontakte sin bank eller realkreditinstitut, hvis man går med tanker om at omlægge sit lån.”

Udviklingen i lånetilbud er ikke ens i alle kommuner. Det største fald er i kommunerne Mariagerfjord, Solrød og Thisted, hvor antallet af lånetilbud er faldet med mellem 31 og 34 pct. i forhold til for et år siden. Samtidig er antallet af lånetilbud i Samsø og Skive steget med henholdsvis 59 pct. og 50 pct. i samme periode.

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde