Udlånsvæksten rykker uden for hovedstaden

Publiceret 18-10-2018
Nyhed

I alle dele af landet uden for hovedstaden lånes der i år mere ud end sidste år.

I årets første tre kvartaler har danske boligejere optaget realkreditlån for over 215 mia. kr. Det viser en opgørelse fra Finans Danmark af danskernes realkreditlån. Det er især områderne uden for hovedstadsområdet, der driver udlånsvæksten.

”Fremgangen på boligmarkedet har efterhånden spredt sig til størstedelen af landet. I de områder, der har været længst tid om at komme sig oven på finanskrisen, er der nu en pæn udlånsvækst. Samtidig er der lagt en lille dæmper på i de områder, hvor der de seneste år har været mest aktivitet,” siger Peter Jayaswal, direktør for realkredit og ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

I årets første ni måneder er nyudlånet lidt større end i samme periode sidste år. Kun i og omkring København er der i perioden lånt mindre ud.

”Der lånes stadig ud i København og andre større byer, men udlånsvæksten er nu i de områder, som ikke har oplevet prisstigninger i samme omfang som i de store byområder,” siger Peter Jayaswal.

 

Download tabeller og figurer her.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde