Udbudsprisen på huse runder 16.000 kr. pr. kvm.

Publiceret 08-03-2018
Nyhed

Huse til salg annonceres nu i gennemsnit til mere end 16.000 kr. pr. kvm. Det seneste år er priserne i salgsopstillingerne øget med 739 kr. pr. kvm. Det viser Finans Danmarks boligudbudsstatistik for februar 2018.


”Sælgerne er blevet mere optimistiske og sætter deres huse til salg til stadig højere priser. Huse udbydes nu til priser over 16.000 kr. pr. kvm. Det er et tegn på, at det går godt på boligmarkedet,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Over næsten hele landet har ejendomsmæglerne nu færre huse på hylderne end for et år siden. Lige nu står der 33.082 parcel- og rækkehuse til salg rundt om i landet. Det er 1.677 færre end for et år siden.

”Det seneste år har købere på boligjagt de fleste steder fået færre huse at vælge imellem. Der er aktivitet på boligmarkedet landet over, og det er vigtigt for samfundsøkonomien. København by og Nordsjælland er de eneste steder, hvor der er flere huse til salg end for et år siden. Men generelt peger tallene på, at boligmarkedet er i god gænge over hele landet,” siger Ane Arnth Jensen.

Huse til salg har ligget kortere tid hos ejendomsmægleren. I gennemsnit har husene til salg været udbudt i omkring ni en halv måned. Det er knap tre uger mindre end for et år siden.

”Hvor længe en bolig står til salg varierer på tværs af landet. I København by er udbudstiden på huse godt tre måneder, mens den er over et år i Nordjylland. Uanset hvor i landet man sætter sit hus til salg, kan man glæde sig over, at huse er annonceret i kortere tid hos ejendomsmægleren,” siger Ane Arnth Jensen.

 

Få yderligere information og tabeller her 

 

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde