Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Tredje måned i træk med husprisfald

Publiceret 07-03-2018
Nyhed

Huspriserne lukkede 2017 med fald for tredje måned i træk. Priserne er faldet med 2 pct. mellem september og december. Det viser de seneste tal boligprisudviklingen fra Danmarks Statistik.

Sidst boligpriserne faldt hver måned over en 3-måneders periode var i 2011, da der var bekymring omkring holdbarheden af flere europæiske landes økonomier.

”Vi er efterhånden blevet vant til stigende boligpriser, så når priserne falder tre måneder i træk, kan man jo ikke undgå lige at stoppe op. Der er dog ikke tale om et voldsomt prisfald, som vi ser det i Sverige. Dertil er den generelle tilstand i dansk økonomi for god, og vi har ikke set prisstigningstakter, der er i nærheden af at kunne matche de svenske i de forgangne år,” siger Peter Jayaswal, direktør for ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

Huspriserne er på landsplan steget år for år siden 2012. Samlet set er huspriserne steget med mere end 20 pct. siden 2012. Prisfaldene sidst i 2017 ændrer heller ikke på, at vi også vil komme ud af året med samlede husprisstigninger på op mod 4 pct. i forhold til året før.

”Prisfaldene sidst i 2017 skal ses i lyset af, at vi gennem flere år har oplevet stigende huspriser, hjulpet på vej af faldende renter og fremgang i dansk økonomi. Vi har dog set små rentestigninger i starten af 2018, og samtidig er der strammet op på lånereglerne for boligejere med høj gæld. Så det er klart, at vinden måske ikke blæser lige så kraftigt i ryggen som tidligere,” konstaterer Peter Jayaswal.

 

Kontakt

Stine Luise Goll

Kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde