Tredje måned i træk med husprisfald

Publiceret 07-03-2018
Nyhed

Huspriserne lukkede 2017 med fald for tredje måned i træk. Priserne er faldet med 2 pct. mellem september og december. Det viser de seneste tal boligprisudviklingen fra Danmarks Statistik.

Sidst boligpriserne faldt hver måned over en 3-måneders periode var i 2011, da der var bekymring omkring holdbarheden af flere europæiske landes økonomier.

”Vi er efterhånden blevet vant til stigende boligpriser, så når priserne falder tre måneder i træk, kan man jo ikke undgå lige at stoppe op. Der er dog ikke tale om et voldsomt prisfald, som vi ser det i Sverige. Dertil er den generelle tilstand i dansk økonomi for god, og vi har ikke set prisstigningstakter, der er i nærheden af at kunne matche de svenske i de forgangne år,” siger Peter Jayaswal, direktør for ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

Huspriserne er på landsplan steget år for år siden 2012. Samlet set er huspriserne steget med mere end 20 pct. siden 2012. Prisfaldene sidst i 2017 ændrer heller ikke på, at vi også vil komme ud af året med samlede husprisstigninger på op mod 4 pct. i forhold til året før.

”Prisfaldene sidst i 2017 skal ses i lyset af, at vi gennem flere år har oplevet stigende huspriser, hjulpet på vej af faldende renter og fremgang i dansk økonomi. Vi har dog set små rentestigninger i starten af 2018, og samtidig er der strammet op på lånereglerne for boligejere med høj gæld. Så det er klart, at vinden måske ikke blæser lige så kraftigt i ryggen som tidligere,” konstaterer Peter Jayaswal.

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde