Store lejlighedsgevinster kan finansiere huskøb uden for byen

Publiceret 07-12-2018
Nyhed

Boligejere i København har tjent godt på prisstigninger de seneste år. På blot fire år er familier i en gennemsnitlig ejerlejlighed i København på 80 kvm næsten blevet millionærer. Den tjente million kan fx bruges til at købe hus uden for byen.

En typisk boligejer i København er næsten blevet millionær alene som følge af de seneste fire års prisstigninger på ejerlejligheder. Fra november 2014 til november 2018 er udbudspriserne på ejerligheder i København steget 33 pct. Det svarer til, at en gennemsnitlig ejerlejlighed på 80 kvm er blevet knap 1 mio. kr. mere værd. Det viser Finans Danmarks boligudbudsstatistik.

”Det har været en rigtig god investering at købe lejlighed i København de seneste år, og det har gjort mange boligejere til millionærer. En familie, der købte lejlighed i København for fire år siden, kan i dag finansiere halvdelen af prisen på et hus alene for prisstigningen, hvis de fx vil flytte til Lejre. Og hvis de vil flytte til Kalundborg, er det trefjerdedele af husets pris,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

”Faktisk kan vi se, at der bliver sat flere ejerlejligheder til salg i København, og det kan bl.a. skyldes, at mange kan få rigtig meget hus for pengene, hvis de rykker ud af byen.”

Det seneste år er udbuddet af ejerlejligheder i København steget med 43 pct., og der står i dag 2.619 ejerlejligheder til salg.

”De fleste ejerlejligheder i København ryger rimelig hurtigt af ejendomsmæglernes hylder, også selvom der er lidt flere ejerlejligheder på markedet. I dag ligger ejerlejligheder i København i gennemsnit til salg i ca. 3½ måned,” siger Ane Arnth Jensen.

Læs tabelmaterialet her

Carsten Brink

Kommunikationschef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde