Stigende interesse for blandede fonde fører til ny statistik-visning

Publiceret 16-07-2018
Nyhed

De danske investeringsfonde oplever stigende interesse for blandede fonde hos investorerne. Det fører derfor også til at Investering Danmarks afkaststatistikker nu udvides med denne kategori.

Blandede fonde er fonde, der både har aktier og obligationer.

Formuen i blandede fonde målrettet private investorer steg i juni 2018 til i alt 146 mia. kr. Det er mere end en fordobling siden 2015, hvor formuen i de blandede fonde lå på 67 mia. kr.

Alene i år er der i købt op for 8,3 mia. kr., og andelen af blandede fonde udgør derfor nu 16 pct. af formuen i de danske investeringsfonde.

”Der har i en længere periode været en voksende interesse i de her fonde. Mange investorer ser dem som en nem mulighed for at opnå god risikospredning, hvilket jo netop er meningen, ” forklarer Birgitte Søgaard Holm, direktør for Investering og Opsparing i Finans Danmark.

Blandede fonde udgør nemlig et stabiliserende element i porteføljen hos mange investorer. Der er dog forskel på de blandede fonde, nogle har en høj andel af aktier, mens nogle blandede fonde mest har investeret i obligationer. Det har sædvanligvis betydning for afkastet såvel som for risiko, hvor meget fonden har investeret i aktier.

Som følge af den stigende interesse for blandede fonde udvider Investering Danmark nu den officielle statistik med fire nye kategorier for blandede fonde.

De blandede fonde er opdelt efter aktieandel i investeringerne og er:

  • Blandede Balanceret
  • Blandede Fleksibel
  • Blandede Høj aktieandel
  • Blandede Lav aktieandel

Kategorien ”fleksibel” er blandede fonde, hvor andelen af aktier og obligationer kan svinge meget.

”Vi glæder os nu til, at de nye kategorier giver et bedre overblik og gør det nemmere for investorerne at sammenligne afkast og omkostninger med tilsvarende blandede fonde,” siger direktør Birgitte Søgaard Holm.

 

undefined

 

Afkast og omkostninger i fondene i de nye blandede kategorier kan ses i statistikken her. 

Du kan downloade statistikkerne som Excel-filer her.

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde