Realkreditrådets temadag

Publiceret 23-04-2018
Nyhed

Realkreditrådet, der er en del af Finans Danmark, afholdte i dag for første gang nogensinde Realkreditrådets temadag.

Formand for Realkreditrådet, adm. direktør Carsten Nøddebo Rasmussen, bød velkommen til en fyldt sal, der var klar til at debattere det, der ofte bliver kaldt “verdens bedste boligfinansieringssystem”.

Blandt talerne var erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), der fremhævede realkredittens evne til at stå solidt gennem krisetider.

“Hvad skete der, da alle andre væltede, da alle andre var sat under pres, og papkasserne blev båret ud af Lehmann Brothers tilbage i 2008? Hvad stod så stadig tilbage? Det gjorde den danske realkreditmodel. Så den har vist sit værd gennem både op- og nedgangstider,” sagde ministeren.

Samtidig fremhævede ministeren vigtigheden af at fremtidssikre modellen. Blandt andet ved at sikre en sund konkurrence, fornuftig dansk regulering og ikke mindst sikre et hensyn til den danske realkreditmodel i den internationale regulering fra bl.a. EU.

Derefter tog dagens moderator Ole Krohn scenen for at føre deltagerne godt gennem dagens tre paneldebatter om realkreditmodellens betydning for låntagerne og dansk økonomi, hvordan det står til med konkurrencen på markedet for boligfinansiering, og hvorvidt den danske realkreditmodel er truet af ny regulering.

Læs folderen "Fakta om dansk realkredit".

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde