Nyudlån til nybyggeri fordoblet siden krisen

Publiceret 14-05-2018
Nyhed

Realkreditinstitutterne gav i sidste måned 16.495 lånetilbud, og heraf blev næsten 2.000 lånetilbud givet til nybyggeri. Det faktiske nyudlån til nybyggeri er steget de seneste år og er omtrent dobbelt så stort som under den finansielle krise i 2010.

“De seneste år er der kommet mere gang i byggeriet, og folk bruger i høj grad realkreditlån til at finansiere det nye byggeri. Den stigende interesse har ført til, at der i dag gives omtrent dobbelt så mange nye realkreditlån til nybyggeri, som i begyndelsen af 2010,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

”Selvom nybyggeriet er i fremgang, er der på ingen måde tale om et boom i udlånet til nybyggeri. Antallet af nye lån til nybyggeri er fortsat ca. 12 pct. under det gennemsnitlige niveau siden 1996.”

Både i perioden 1996-2004, før prisstigningerne på ejendomsmarkedet for alvor tog fart, og under boom-årene i 2005-2006, blev der i gennemsnit givet væsentligt flere nye lån til nybyggeri end i dag.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde