Nye huse koster over 1 mio. kroner mere end ældre huse

Publiceret 06-12-2018
Nyhed

Et hus, der er bygget efter årtusindeskiftet, koster i gennemsnit over en mio. kr. mere end et hus, der blev bygget før det 20. århundrede. Det viser en opgørelse af danske huspriser udarbejdet af Finans Danmark.

Et nyt hus på 140 kvm. koster på landsplan i gennemsnit 2,6 mio. kr., mens et hus på samme størrelse bygget før år 1900 gennemsnitligt sælges for godt 1,3 mio. kr. mindre.

”Beliggenhed og boligens stand er begge faktorer, der er med til at bestemme prisen på et hus. I dag bygger man huse på andre måder og andre steder, end man gjorde for flere årtier siden,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Ni ud af 10 nye huse, der er solgt siden starten af 2016, befinder sig i byzoner. For huse, der er bygget før år 1900, gælder det kun for knap halvdelen. Generelt er energiforbruget også lavere i de nye huse, hvor knap 60 pct. har et energimærke B eller A, mens det kun er tilfældet for godt tre pct. af de gamle huse.

”Boligkøberne er villige til at betale for god beliggenhed og for et hus, der er vedligeholdt. Mange af de nye huse finder man i byerne, og de sælges oftest til højere priser end huse uden for byerne,” siger Ane Arnth Jensen.

Huse, der er bygget i første og anden halvdel af 1900-tallet, sælges i gennemsnit til 1,9 mio. kr. Størstedelen af de huse findes i byzoner, og er generelt i en bedre energimæssig stand end huse fra før år 1900.

Carsten Brink

Kommunikationschef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde