Ny undersøgelse: Nye familieforhold får os til at flytte

Publiceret 28-12-2018
Nyhed

Finans Danmark har i samarbejde med Epinion undersøgt, hvilke tanker husejere gør sig, når de køber hus. Undersøgelsen viser, at familielivet er det mest afgørende.

I undersøgelsen svarer godt 44 pct., at ændringer i deres familiemæssige forhold er den primære årsag bag købet af deres nuværende hus. 

”Store livsbegivenheder som at få børn, danne par eller blive skilt betyder, at familier får brug for en ny bolig. Derfor er det naturligt, at ændrede familieforhold giver anledning til købstanker,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Undersøgelsen viser også, at der er en kort proces forud for, at folk flytter. 30 pct. af huskøberne har kun været til boligfremvisninger en måneds tid, før de skriver under på købskontrakten, og de fleste flytter ind 1-3 måneder herefter.

”Mange boligejere er ret hurtige til at beslutte sig, når de først går i gang med at kigge efter et nyt sted at bo. I den situation er det vigtigt, at deres bank eller realkreditinstitut hurtigt kan træde til med god rådgivning og lånetilbud, der er til at forstå,” siger Ane Arnth Jensen.

Knap 90 pct. af boligejerne svarer, at de føler sig tilstrækkeligt, godt eller i høj grad informeret om deres realkreditlån ved hjælp af det lånetilbud, de fik fra deres bank eller realkreditinstitut.

 

 

Carsten Brink

Kommunikationschef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde