Ny dansk løsning sikrer gennemsigtighed og skaber international opmærksomhed

Publiceret 04-03-2018
Nyhed

I kølvandet på nye EU-regler – de såkaldte MiFIDII regler, der skal sikre bedre investorbeskyttelse gennem bl.a. mere transparens, har Danmark løst en stor udfordring for gennemsigtigheden på markedet for danske realkreditobligationer, som er verdens største.

Det skriver det internationale erhvervsmedie Bloomberg.

MIFID II-reglerne, der trådte i kraft ved årsskiftet, har nemlig ført til, at realkreditobligationer handles mange forskellige steder. Dermed kan investorer ikke automatisk få et samlet overblik over kurser og renter på danske realkreditobligationer. I Danmark er problemet løst med en frivillig aftale, hvor oplysningerne samles ét sted i takt med, at realkreditobligationerne handles i løbet af dagen.

Løsningen er lavet i et samarbejde mellem Finans Danmark, Nasdaq Copenhagen og Børsmæglerforening Danmark.

”Det er fantastisk positivt, at der er lykkedes at lave en løsning, der gør det muligt at følge med i kurser på realkreditobligationer ét centralt sted. Løsningen er den eneste jeg kender til af sin art, og den styrker gennemsigtigheden i markedet,” siger Jakob Kongsgaard Olsson, kontorchef i Finans Danmark og fortsætter:

”I et marked med flere handelsplatforme og mange obligationer skaber det stor værdi at kunne få et hurtigt overblik over, de kurser realkreditobligationer handles til,” siger Jakob Kongsgaard Olsson.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde